De Belgische Nivavrienden

 

 

Aandrijfassen verwijderen

De aandrijfassen moeten verwijderd worden als je ze wil smeren of als de versnellingsbakken er onderuit moeten. Op deze pagina wordt uitgelegd hoe je dat doet.

 

  Begin met de auto op te krikken op voldoende comfortabele werkhoogte en zet 4 steunen, 2 onder de vooras en 2 onder de achteras. Zorg ervoor dat de auto stabiel en stevig op de steunen staat. Trek de handrem niet aan en zet hem niet in versnelling.

De aandrijfassen zitten aan de differentiŽlen en de tussenbak vast met telkens 4 boutjes. Om ze los te zetten heb je een goed passende steeksleutel 13 mm en een flinke platte schroevendraaier nodig.

Zet de schroevendraaier tussen het platte deel van het boutje en de flens en draai het moertje los. Herhaal dit telkens 4 keer en haal de boutjes daarna uit de flens. Als het boutje vast in de flens zit ga dan niet zitten wringen met je schroevendraaier. Dan vernietig je het beschermkapje. Beter tik je ze los met een doorslag en een hamertje. Merk met een lakstift of vetkrijtje hoe de flenzen op elkaar zitten zodat je ze later precies hetzelfde kan terug zetten.

.

Als alle boutjes eruit zijn kan de aandrijfas verwijderd worden. Als hij wat vast zit wil een tikje met een kunststof  hamer wel eens helpen.

 

 

 

 

 
  Terug naar how-to smeren

Terug naar how-to koppeling vervangen